viragpiacfejlec

Ma sikerült eljutnom Szigetszentmiklósra a Flóra Hungaria virágpiacára. Alig vártam már, imádom a karácsonyt, de a legjobban a vásárlást, persze nőből vagyok én is:) Most megnézhetitek miket vásárolgattam, hogy hamarosan elkészítsem az adventi koszorúkat amiket akár meg is vásárolhattok.

Hogyan vásároljunk, ha csak pár adventi koszorúra való anyagra van szükségünk?

Nehéz a dolgunk, ha nagybani piacra megyünk, mert ott  4 darab termést  nem tudunk megvenni, hanem csak nagy mennyiségben vásárolhatunk tíz, húsz, száz darabot vagyunk kénytelenek megvenni egyszerre. Amikor elindultam a csarnok felé csak sejtésem volt, hogy mit is szeretnék. Biztos voltam benne, hogy meleg színekből szeretnék dolgozni, ezért nálam kizárt az ezüst. Egy virágpiacra sose menjünk kiszámolt pénztárcával, mert a végén elmegy a kedvünk valamit is vásárolni, mert nem tudjuk kiválasztani melyiket szeretnénk és nem veszünk semmit. Nem is terveztem nagyon ezért nyugodtan tudtam válogatni, mert nem is voltak most sokan halottak napja után és még az adventi időszak sem jött el. Ennek ellenére tömve voltak kínálattal az árusok.

Kép145_resize

krém-arany koszorú kellékei

Mit vegyünk és hogyan kombináljunk?

Végigjártam először a csarnokot, majd megvettem a szalma alapokat amire körbekötöm a fenyőt. Majd a gyertyásnál eldöntöttem milyen színű adventi koszorúkat szeretnék. A 12 darabos tálcán 3 szín volt előre készítve, így könnyű dolgom volt. Olyan színeket választottam amit kombinálni lehet, mert a szalag választásnál ez fontos szempont, hogy a 10 méter szalagot több koszorúra feltudjam használni. A képeken látjátok, hogy variáltam a szalagokat. A terméseknél ugyanezt helyeztem előtérbe, minden szinte mindennel.

zöld-arany adventi koszorú kellékei

zöld-arany adventi koszorú kellékei

Itt láthatjátok, hogy csak egy gyertya csere kell és máris van egy azonos kiegészítőkkel, de mégis más színű adventi koszorúnk.

barna-arany adventi koszorú kellékei

barna-arany adventi koszorú kellékei

Itt szintén ugyanez a helyzet. Persze majd mindegyik adventi koszorút kiegészítem a saját terméseimmel amiket gyűjtöttem. A makk és mandula is kiszáradt, a tobozok talán nagyok lesznek a koszorúra, de úgy is adja majd magát.

arany-narancs adventi koszorú kellékei

arany-narancs adventi koszorú kellékei

Ennél a koszorúnál vettem egy olyan anyagot is amit szinte biztos, hogy csak itt fogok felhasználni. A narancskarika, félbe vágva, egészbe fog felkerülni a koszorúra. A fahéj és az arany termés szintén az előbbiek kiegészítői.

bordó-arany adventi koszorú kellékei

bordó-arany adventi koszorú kellékei

Lehet a kép kicsit torzít, de hát a fényképezőm ugye tönkrement ezért a mobil maradt megint.Ezen a kombináción lehet majd még variálok, mert a fehér termés nem nagyon tetszik hozzá, de ha találok más kiegészítőt majd kicserélem. Aki többször ügyködik otthon annak biztos vannak elfekvő anyagai.

piros-arany adventi koszorú kellékei

piros-arany adventi koszorú kellékei

Új szalag, új termés, új színek. Nálam ez a hagyományos adventi koszorú színe. Nem szeretem a lila-rózsaszínt, nem is vettem olyan gyertyákat. A lila-rózsaszín színeknél is gondban voltam mert csak nagyon sok gyertyát tudtam volna egyben megvenni és azt nem akartam.

Két koszorút kicsit másképp terveztem el, az egyik 40 cm-es alapra készül, az kb. 50 cm átmérőjű lesz. Magasabb gyertyával, több kellékkel, gazdagabb díszítéssel.

piros-arany nagy adventi koszorú kellékei

piros-arany nagy adventi koszorú kellékei

Egyet pedig különleges kézzel díszített gyertyával szeretnék készíteni.

bordó-arany adventi koszorú kellékei

bordó-arany adventi koszorú kellékei

A kellékek itt is ugyan azok mint a fentiekben.

Vettem még szép Nobilis fenyőt is, de lehet nem mindegyik alapot fogom azzal lekötni, mert az ára is húzós és a köteg is kevés ágat tartalmaz. Holnap megmutatom a szalag megkötését masnivá ahogy az adventi koszorú alapjának elkészítéséről szóló írásomban ígértem. Remélem a mobilom nem szúr ki velem és sikerülnek a képek.

Holnap is érdemes lesz visszanéznetek!