Unokahúgom nyári szünetének nagy részét nálunk töltötte, állandóan nyúzva, hogy csináljunk már valamit az anyukája ( nővérem) születésnapjára. 11 évesen már nagyon unalmas állandóan rajzolgatni, meg gyurma és agyagállatokat készíteni. Hosszas gondolkodás után megszületett a megoldás. Miről is van szó? Egy nagyon könnyen elkészíthető és érdekes virágkaspóról.

Ez a virágkaspó tulajdonképpen más célt is szolgálhat. Tehetünk bele cserepes virágot, akár vágott kiscsokrot is, tollakat, ceruzát, fogkefének is használhatjuk. Az alapanyagokat is változtassuk, attól függ minek készítjük. Az alapötlet tulajdonképpen nem az enyém, csak én is turbóztam rajta. Anyósomtól kapta Villus és én karácsonyra azt a kis kreatív füzetecskét amiből lestük az ötletet.

Az alapanyag tulajdonképpen lehet konzerves doboz, vagy műanyag flakon is. A konzerv dobozra könnyebb a ragasztás, míg a flakonos rozsda és vízálló, főleg a fürdőszobába való.

További alapanyagok:
– (konzerv doboz vagy flakon)
– fa spatula
– ragasztópisztoly
– spárga
– ragasztható csecsebecsék
– bármilyen otthoni festék maradék
– fantázia:)

Konzerv dobozt magunknak gyűjthetünk, spatulát a gyógyszertárban szerezhetünk 100-as kiszerelésben.

Készítés menete:

Válasszuk ki a megfelelő konzerv dobozt és vágjuk méretre a spatulákat oly módon, hogy alul egyenes legyen, felül viszont maradjon meg az eredeti spatula ív. Ragasztó pisztollyal kezdjük felragasztani a spatulákat szorosan, egymás mellé. Ha ezzel készen vagyunk lehet is díszíteni. Egyébként eredetileg dekupázsolni kellett volna, de eltértem tőle, mert nem volt dekupázs ragasztóm. Mindenkinek a fantáziájára van bízva. Párom nővére, Imre Magdi gyöngyház ékszerekkel foglalkozik, tőle maradtak felhasználatlan darabok. Ezeket használtam fel.

konzerv doboz

konzerv doboz

vágjuk le a spatulák végét egyenesre

vágjuk le a spatulák végét egyenesre

mérjük ki mekkorát kell levágni és többet is vágjunk le

mérjük ki mekkorát kell levágni és többet is vágjunk le

kezdjük körbe ragasztani

kezdjük körbe ragasztani

körbe ragasztva

körbe ragasztva

gyöngyház kagylóval ragasztottam

gyöngyház kagylóval ragasztottam

készen van a remekmű

készen van a remekmű