Ismét egy nagyon hasznos cikkel jelentkezem. Igaz, hogy sokat kellett rá várni, de manapság a temetési koszorúknak ez a fajtája még nem annyira elterjedt és árában is elég húzós. A temetési görög koszorúnak többféle elkészítési variációja létezik. Ez a módszer szerintem nem olyan elterjed és idő is kell hozzá, hogy elkészüljön. A hagyományos körbekötős módszernél viszont jóval stabilabb. Nézzük hogyan kezdjünk neki.

Daraboljuk fel a fenyőt 20 centis darabokra úgy, hogy a főágakat is fel tudjuk használni. A főágakat a koszorúvázra erősítsük fel körbe, de ne lógjon nagyon be az áthidaló rész a koszorú közepe felé. Inkább több kicsi ágat használjunk fel.

botozás

botozás

A 20 centis fenyőágakból csináljunk kis pisliket. Ezt a technikát egy korábbi cikkemben már bemutattam, de annál jóval kisebb csokrocskák kellenek. Ezeket a csokrocskákat kezdjük el szép sorban ívesen a koszorú ívével megegyezően a botokhoz felerősíteni.

körbetűzdelés

körbetűzdelés

A pislik végei villaszerűen akadjanak a rögzítő botokba. Haladjunk körbe míg összezárul a kör. Ha nagyon túllógnak az ágak végei csípjünk le belőle, mert nagyon széles lesz a karima. Ekkor még nem adja ki a végleges formát elég torz az alakja.

körbekötve

körbekötve

Ezután, hogy eltakarjuk a rögzítések helyét, körszerűen fektessünk szép ágakat a tetejükre körbe. Ezeket rögzítsük villaszerű drótokkal az alapvázhoz alul.

lezárva fenyővel

lezárva fenyővel

Egész pofás darab lett a végére. Ezzel az alapkoszorúnk készen is van. Kitömhetjük borostyánnal vagy machóniával is. A tömőzöldet egyszerűen tűzzük bele jó erősen az alapba, hogy szép domború formát kapjunk.

borostyánnal kitömve

borostyánnal kitömve

Virágot említve egy ekkora koszorúba 50 szál virág a minimum. Amekkora méretet kérnek a legkevesebb annyi szál virág legyen benne. 60-as koszorúhoz 60 szál virág, métereshez akár a 100 szál is belemehet. Virágok felfűzését szintén egy előbbi cikkemben mutattam be. Kezdőknek ajánlom a virágok befűzése előtt, hogy jelöljék meg a koszorú alapon hova kerüljenek a virágok, hogy egyenlően legyen eloszlatva.

megjelölve

megjelölve

A kész munkát nem tudom bemutatni, mert én csak az előkészítésben vettem részt. Több éves gyakorlat után sikerül szépen elkészíteni. Sok sikert hozzá!