rakott krumpli

Egyszerűen elkészíthető, férfiaknak és legényeknek is ajánlom. Agglegények figyelmébe: a héjába főtt krumplit azért érdemes meghámozni:)

Hozzávalók 4-5 személyre:

– 1 kg burgonya héjában megfőzve és kihűtve
– 8 tojás megfőzve, kihűtve
– 1 nagy dobozos tejföl
– fél szép szál száraz kolbász
– só
– margarin

Elkészítése:

A héjában főtt krumplit és a keményre főzött tojásokat (10 perc forrástól számítva), meghámozzuk, lepucoljuk. Kimargarinozunk egy lábost vagy egy nagyobb jénait. A burgonyát képzeletben 3 felé osztjuk és az 1/3 részét a jénai aljára karikázom majd jól besózom ( kb 3-4 nagyobb csipet). Jöhet rá a tojások fele karikára szelve. A kolbit is két felé osztjuk és karikába szeleteljük. Az egyik fél mehet a tojásokra. Erre kerül a tejföl majdnem fele. Majd szintén megint krumpli besózva…tojás…kolbi..tejföl. A végére lefedés képpen a maradék krumpli (1/3). Majd ha marad kis tejföl a tetejére tehetünk és akkor szépen barnul.

Sütése:

Ha jénaiban sütjük vigyázzunk, hogy akkor tegyük a sütőbe amikor még hideg mert szétrobbanhat az üveg ha forró sütőbe hidegen tesszük be. 40 percig szoktam sütni 200 fok körül.

fött hozzávalók

fött hozzávalók

kolbász

kolbász

lerakás

lerakás

tejfölözés

tejfölözés

utolsó réteg krumpli

utolsó réteg krumpli

tejföl a végére

tejföl a végére

sütés előtt

sütés előtt

rakott krumpli

rakott krumpli