Hivatalosak voltunk legfiatalabb családtagunk, Zénóka meglátogatására. Igaz én nem tudtam elmenni, de valami olyasmit szerettem volna a családommal adni, amitől eláll a lélegzetük. Édesanyám elképzelni nem tudta miről beszélek neki amikor feldobtam az ötlete. Vigyetek pelenka tortát! Lehet azt enni? Nem 🙂 Pelusból készült tortáról van szó. Hogy is néz ki? Hogyan kell csinálni? Hát most megnézhetitek 🙂

Szükség van hozzá pelenkára. Én 50 darabos midi pelust vettem hozzá. Alufólia, folpack, papírtörlő papírhengerére. Sok -sok befőttes gumira, 3 méter szép szalagra. Kartonra amire a tortát tesszük. Mindenfélére amit még ajándékba adnánk: babafürdető, játékok ilyesmire gondoltam.

Nagy az izgalom

Nagy az izgalom

Így kezdjünk neki: A pelusokat csavarjuk fel hengerebe, úgy, hogy ne nyissuk szét, ne legyenek belül koszosak. Mindegyikre húzzunk befőttes gumit a közepére. Amikor készen vagyunk a hengerekkel, a papírgurigára tegyünk egy jóval nagyobb gumit és kezdjük betűzni alá a pelus hengereket. Két, három sort tegyünk egymás mellé.

tekergetés

tekergetés

hengerek

hengerek

50darab pelus henger

50darab pelus henger

első sor

első sor

Így az egészet átfogja a nagy gumigyűrű.  Majd kezdjünk még egy emeletet elkészíteni. A képen még hiányzik egy karika kívül a pelusokból. Kb. a fele elment az első szintre.

második sor

második sor

A végén 5 pelust meghagytam a harmadik emeletre, mert úgy vettem észre, hogy az öt pont körbe öleli a papír hengert.

harmadik emelet

harmadik emelet

Ezután kivágtam egy nagyobb kartonból a torta alj méretét és rátettem egy tortacsipkét, majd a pelus tortát. Szalaggal átkötöttem, hogy eltüntessem a gumikat. Régebben hímeztem Zénókának egy előkét is, amit odatűztem gombostűvel, majd a tetejére egy rongyinak való figurát helyeztem. Másnap az egészet egy nagy celofánba csomagoltam. No, hát így készítettem meglepetést:)

a pelus torta

a pelus torta

Nagy sikert aratott!

Gondoltatok már ilyen ajándékra? Ha nem, készítsétek el Ti is!