randivirag

Manapság a fiatalok körében sokkal ritkább, hogy randira virágot visznek, pedig régebben nagy hagyománya volt. Minden alkalommal virággal kedveskedtek a lányoknak a férfiak, tiszteletüket fejezték ki a nő iránt. Amikor betértek egy virágüzletbe az eladó segítségét kérve választották ki a megfelelő virágot, persze írásomban én is megpróbállak Titeket hasznos tanácsokkal ellátni.

Színek

Az első randira általában nem illik vörös rózsát vinni, mert a hölgy rögtön arra gondolhat, hogy le akarják “támadni”. Az első alkalom a megismerésé, nem kell azonnal a szeretet virágát vinni. Ilyenkor egy szál virág az illendő, általában az évszaknak megfelelő. Ma viszont egyre elterjetebbek a holland hajtatott virágok (tulipán, frézia, jácint) amik szinte már egész évben kapható és így akár télen is megajándékozhatjuk vele a randevúra hívott hölgyet. A szín kiválasztásánál is figyelembe kell venni hányadik alkalommal találkozunk a hölggyel. Első alkalmakkor a rózsaszín és pasztell színek (barack, krém) a helyénvaló. Sokadik találkozáskor erősődhetnek a színek, persze addigra már ugyis kitapasztaljuk melyik szín a kedvence. Sokan tévhitben vannak a sárga színt illetően. Az idősebbek az irigység színét tartják a sárgának, ma viszont a gazdagság színe.

Színek jelentése

Sárga – gazdagság, dicsőség, gyönyör
Halványsárga – megbízhatatlanság, csalárdság
Kék – hűség, kegyelem, bölcsesség. Gyermeki szín
Fehér – tisztaság, hit, jóság, ártatlanság, szerénység
Szürke – kétely, bizonytalanság, melankólia, szomorúság
Metálszürke – erő és bátorság
Lila – tiszta, plátói szerelem, barátság
Barna – szerénység, tisztesség
Sötétbarna – erős lelki fájdalom
Narancssárga – gyönyör, magasba törés
Fekete – szomorúság, halálvágy
Aranysárga – hatalom, gazdagság
Bíbor – hatalom, előkelőség
Rózsaszín – kedvesség, fiatalság, szeretet. Kislányok színe
Piros/vörös – szerelem, düh, tűz, lobbanékonyság
Zöld – nyugalom, remény, hit a földi és halál utáni életben

Virágok

Első alkalomra mindenképpen az egy szál virág javasolt, nem illik egy egész hatalmas bokrétával beállítanunk. A virág kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy mennyi ideig lesz víz nélkül. Ha úgy tervezitek az estét, hogy mentek valahova, moziba, bulizni stb., akkor a virág csak kellemetlenségeket okoz, és útban lesz, ráadásul el is fog hervadni. Rózsa nem javasolt hosszabb találkozókra mert gyorsan lekonyul víz nélkül, vigyünk inkább egy szál tulipánt vagy mini gerberát. A nagy gerberát sokan nem szeretik mert öregesnek tartják. Rövidebb találkozóra vihetünk rózsát, de kérjük meg az eladót, hogy a tüskéit szedje le, nehogy megszúrjon valakit. Ha rózsát viszünk ne vágassuk le a szárát, a rózsa akkor szép ha hosszú a szára. Ha a virágot selyempapírba csomagoltattuk az üzletben, ezt illik levenni, mielőtt átadjuk a virágot.

Megjegyezném, hogy manapság egy lány már annak is örül, hogy egyáltalán virágot kap, annyira kihalóban van ez a szokás. Nem ismerek olyan lányt aki ne örülne egy szál virágnak. Későbbiekben időzitsétek a virág meglepiket akkorra, ha esetleg egymáshoz mentek így nem lesz útban menetközben. Köztes randikon édességgel is kedveskedhettek, nem kell mindgyárt egy kazallal és a legnagyobb, elég egy szeletke is, no persze ha szereti:)

Virágillemtan

Ha egy szál rózsát adunk, ügyeljünk rá, hogy az hosszú szárú legyen. 10 szál alatt páratlan számú szálból készítessünk csokrot, 10 szál felett ez már mindegy. Ha férfinak köttetünk csokrot, sötétebb színekből kérjük azt, vagy kérjünk különleges bombon vagy zöldségcsokrot. Ha a virágot selyempapírba csomagoltattuk az üzletben, ezt illik levenni, mielőtt átadjuk a virágot. A kapott virágot illik azonnal vízbe tenni – és természetesen ennek maga a virág is jobban örül, mint ha megfeledkezünk róla