meggyessutifejlec

Ma meggyes pitét készítettem. Nagyon könnyű elkészíteni, kezdőknek is ajánlom. Vigyázni kell viszont , hogy gyorsan dolgozzunk mert a hideg margarin és a cukor a kezünk melegétől olvadásnak indul.

60 dkg liszt
25 dkg cukor
1 sütőpor
1 kocka margarin (25 dkg)
3 tojás sárgája +fehérje a kenésre
1 kis pohárt tejföl (175g)
kb. 1 kg magozott meggy
fahéj, porcukor

A lisztbe belekeverem a sütőport és elmorzsolom a keverékbe a margarint.

meggyesuti-bejegybe

Majd a cukrot, a 3 tojássárgát és a tejfölt. Az egészet összegyúrom és két cipóra osztom.

meggyesuti2-bejegybe

Az egyik cipót kinyújtom a tepsi nagyságára és picit belisztezem, majd a nyújtófára lazán feltekerem ,mert így nem szakad a tészta.

meggyesuti3-bejegybe

Óvatosan befektetem a tepsibe a szélét és lehengergetem a nyújtófáról.

meggyesuti4-bejegybe

Ezután ha betettem a tepsibe ráhalmozom a meggyet és bőven megszórom fahéjjal.

meggyesuti5-bejegybe

Majd a nyújtást a másik cipóval is elismétlem és ugyanúgy járok el mint az előzővel. Ezt is ráfektetem a meggynek a tetejére. Sűrűn beszurkálom villával vagy hústűvel és bekenem a megmaradt tojásfehérjével.

meggyesuti6-bejegybe

Elektromos sütőnél 200 fokon, gáz sütőnél 7-es fokozaton 30-40 percig sütöm, hogy szép aranysárga legyen.

meggyesuti7-bejegybe

Ha picit kihűlt kockákra vágjuk és megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat mindenkinek hozzá!