Ilyen esős időben mi mást is csinálhatna az ember, mint böngészik a neten. Persze csak ami érdekli és engem nagyon érdekel a virágkötészet. Nagynéném hazalátogatott Kanadából és érdeklődtem, hogy ott milyen hagyományai vannak a virágkötészetnek. Semmi jóval nem tudott szolgálni ugyanis Kanadában nincs nagyon elterjedve a minden napi virágkötészet. DE! Az esküvők viszont nagyon nagy haccacáréval folynak, így a virág nagyon kelendő az esküvő napján. Van olyan virágüzlet ami csak az esküvőkből él, sőt, szinte minden virágüzlet erre épül. Összeválogattam pár külföldi oldalról a nekem szimpatikusakat és pár mondatban leírom a jellemzőit. Érdemes tehát a menyasszonyoknak is böngészni mielőtt végleg döntenek.

vegyes nyári

Egyszerű vegyes nyári csokor, nem kifejezetten menyasszonyi, de annak is nagyon szép. Zöldek nincsenek felhasználva, sima kézben kötött. Nagyon egyszerű elkészíteni. Rózsa, nyári sóvirág és santini krizantémot tartalmaz.

vegyes, modern

Ez már egy kicsit nagyobb falat egy kezdő virágkötőnek. Az alapot kézzel készítették, egyedi darab. Ezt a csokrot inkább ősszel kössük, akkor minden hozzávalót megkapunk. Rózsából, hortenziából, matricariából és bouwardiából készült. Zöldek csak a csokor alján lezárásként vannak használva. Kiegészítőként apró gyöngyök vezetik körben a csokor vonalát.

kálás

Ez is egy egyszerű csokor kb .30 szál színes kálából. Az egyszerűsége nincs egyenes vonalban az olcsóságával sajnos. A színes kála Magyarországon még nagyon drága. Organza szalag az eldolgozás.

rózsás

A kép nem adja vissza, de ez elég apró rózsából készült kis csokor ami 50 szál rózsát tartalmaz. Fej-fej melletti bidermeier szerű kötésben, alján zöldekkel.

vegyes rózsás

Ehhez a csokorhoz kifejezetten nyíltabb rózsát használjunk vagy pedig olyan fajtát aminek nagyobb a feje. A csokor összhatását a rózsák színe és mérete adja. Ha ezt a csokrot választja valaki, számoljon azzal, hogy nem lesz ugyan ilyen.

orchideás

10 fej orchideából készült csokor alján kevés zölddel. Az orchidea fejek fiolában vannak. Születésnapra vagy esküvőre dobócsokornak ideális.

Még több ezer csokrot kiválaszthattam volna, de ezek nagyon tetszenek. Bizonyára észrevettétek, hogy külföldön inkább a virág dominál nem pedig a “körítés”. Magyarországon még nem elterjedt ez a kötészeti stílus. Mostanában viszont a nagyobb élelmiszer áruházak kezdik behozni az ehhez hasonló stílusban kötött élő virágos csokrokat. Sajnos azt kell mondanom, hogy ezért a kis virágosok kezdenek tönkremenni. Nem igazán tudjuk honnan tudják olyan olcsón beszerezni a virágokat, hogy még egy virágboltos sem tudja a virágpiacon olyan áron megvenni, nemhogy eladni.

Valakinek külföldi tapasztalata?