Az utóbbi napokban a melegedés hatására kertemben gomba mód kezdtek virágozni és fejlődni a növénykék. Főleg hagymás virágok virították meg idei színeiket, de csalódottságra is volt okom, mert volt olyan virág ami ki sem dugta az orrát idén a föld felszínére. Remélem tetszenek a fotók kis kertem virágairól!

Villő lányom is nagyon élvezte a kinti szép időt. Fel is fedezett nagyon sok bokor aljat, és megtalálta a százszorszépet majd megkóstolta. Valamint azt hiszem földből is jutott elég a bendőjébe, mert az ebéd nem igazán ment neki később. Pillanatok alatt körbepásztázta a kertet, de még nem tudja értékelni a szépet. Következő évek  feladata lesz majd megtanítani a virágok neveire és tiszteletére 🙂

Meglepődve vettem észre, hogy a száraz időjárás ellenére a borsó és a saláta is kidugta leveleit a föld felszínére. Ma már öntözni is kellett mert sajnáltuk szegénykéket. Lássuk a képeket amiket párom, Gábor készített. Szelektálni való volt bőven, mert az összes gyomnövényt is lefotózta, mondván attól még olyan szép a levelük…és tényleg van olyan gyomnövény ami egészen mutatós 😀

Tulipán

Nagyon sok tulipán is leledzik a kertemben. Tudjátok, hogy a tulipán hagymákat két- három évente érdemes a földből kiemelni, pihenni hagyni és ősszel újból elültetni?

Pünkösdi levele

Tudtátok, hogy a Pünkösdi rózsa és a Peónia két különböző növény?

Nefelejcs

Nefelejcs, hogy el ne felejts…. Érdekes, hogy évek óta a gyöngyvirággal kötöm a csokorba, de hol van még a gyöngyvirág. Hát még nem sok látszik belőle csak egy pálcatenger a helyén. Szerintem két hét múlva a gyöngyvirág levelei is kipördülnek.

Fürtös gyöngyike

Fürtös gyöngyike vad fajtája erdei tájakon és mezőkön is megtalálható.

Mandulafa virága

Tavaly nemvolt virága a mandula fának, nem tudtuk miért, ma is csak sejtjük, hogy két éve annyi termést takarítottunk be róla, hogy pihent a tavalyi évben.

Császárkorona

A Császárkorona virága nagyon büdi még a leveles időszakában is. Szomszédunk kertjében egy rakáson 20 virág nyílik. Van ám illatozás …

Barackfa virága

Hogy is van? Orgona ága, barackfa virága… Az orgonán is látszanak már a rügyek, kíváncsi vagyok, hogy egy hónap elég-e nekik a teljes virágba boruláshoz. A barackfa addigra elvirágzik, kivéve az őszibarack. Akkor miért van a versben, hogy anyák napjára öltözzenek új ruhába. Nem is egyszerre virágzanak.

Babarózsa

A babarózsát a virágzás után metszük mindíg tavasszal, egyébként a virágzás előtt levágjuk róla a virágokat. Metszés után az új vesszőkön lesznek jövőre a virágok.

Villő lányom felfedező úton

Kis huncutka, mindent megkóstolt ami a keze ügyébe került. Viszont még utolértük, mert négykézláb nem olyan gyors mintha járna. Cipőcskét még gyakoroljuk, de nem nagyon szereti és elkezd sírni ha rá adom 🙂

Kellemes Húsvétolást és locsolkodást!