Hivatalos voltam egy temetésre és mivel gyalog kellett mennem, átutazni az egész várost, arra gondoltam, hogy magam készítek valami szép koszorút. Mindenképpen én szerettem volna készíteni, így az volt a legegyszerűbb megoldás, hogy a kertből válogatom össze az alapanyagot. Szórásos temetésre amúgy sem szokás nagy koszorút vinni. Volt a kertben hortenzia, éppen nyíló rózsa, mindenféle zöld. Ezért ezek felhasználásával összeállítottam ezt a kis koszorút.

Egy nagyobb füles táskában is elfér, így praktikus ha messzebbre megyünk. Ez a koszorú a készítéstől számítva közepes időjárási viszonyokban kibír úgy 4-5 órát. Elkészítési módja egyszerű körbe-körbe lekötés, folyamatos dróttal. Alapjait az adventi koszorú készítésénél találjátok.

Alapanyagok a következők:

– szalmaalap
– folyamatos drót
– virágok
– zöldek

Virágok közül a Hortenziát és Rózsát használtam fel, míg zöldekből a Vinca egy fajtáját és a nyuszifület.

A koszorút úgy kezdtem el, hogy a drótot rögzítettem és folyamatosan hozzáfogtam a sok-sok hortenziát a szalmaalaphoz, néhol beleszúrva egy -egy nyuszifület félbehajtva és Vincát, amit feldaraboltam előre, így kéznél voltak a megfelelő darabok. Azért nincs a készítésről mód, mert korán reggel készítettem, még a család is aludt, így párom nem tudta lefotózni. A lényeg, hogy váltakozva használjuk az anyagokat, nembaj, ha egy-egy virág egymás mellé kerül.

Miután készen lett a Hortenziás alapom, rózsát tűztem bele. A rózsát a gerbera megtűzési módszerével rögzítettem a koszorúhoz. Két szárú drótot hagytam és beleszúrtam az alapba a megfelelő helyre.

hortenziás koszorú

hortenziás koszorú

koszorú közelről

koszorú közelről

rózsa közelről

rózsa közelről

A kerti rózsa mindig másmilyen mint a bolti, de azért ez is jól mutatott a koszorúban.

Szerintem ezt a koszorút nem csak temetésre lehet elkészíteni, hanem asztaldísznek vagy akár esküvőre is.