kereszszemcsigu

Végre tudtam egy kicsit esténként keresztszemest hímezni miután Villus elaludt. Mostanában este nyolckor már alszik és csak reggel hétkor kel fel. Egy jó lámpánál tudok este 11-ig hímezni, ha éppen nem vagyok nagyon fáradt és nincs más dolgom.

Legelső nagy munkámat még Nagykovácsiban hímeztem elég nehézkesen. Akkor még nem tudtam igazán a technikát. A szép hímzést igazából gyakorlatból lehet megtanulni, nem lehet egy- két munka után. Nagykovácsiban kezdtem el megvenni az újságosoknál vásárolható, hetente megjelenő Keresztszemes lefűzhető “csomagokat”. Egy idő után meguntam, úgy hogy nem sok van meg belőle 🙂 Az alapokat viszont nagyon jól megtanultam belőle. Ha lesz egy kis időm felviszem a gépre és mások is megtanulhatják az alapvető hímzés technikákat. Gondoltam pár munkámat megmutatom, sajnos sokról nincs is kép és már elajándékoztam őket. Nagyon sok törülközőt hímeztem névvel vagy esetleg mintával. Majd megpróbálom lefényképeztetni őket és elkérni a képeket.

párna

Erdős párna

Erdős párna

Erdős párna

Hát nem öt perc alatt hímeztem ki. Ez az igazi első nagy munkám, szerintem egész nyáron hímeztem a nagy diófa alatt a hintaszékben. Nem is nézték jó szemmel, hogy állandóan hímzek. Nem tudom, hogy aki olyan sokat hímez, annak, hogy van rá ideje? Ezután sokáig nem is hímeztem szerintem annyira kikészített, hogy olyan lassan készül. Ennek a hátulja még nem is volt olyan szép. Akkori párom anyukája megvarrta nekem párnának és így a nővérem kislánya aki akkor 2 éves volt, most 10 lesz idén, megkapta szülinapjára. Értékelni még nem nagyon tudta, de most szereti nagyon 🙂 Két éve készítek egy karácsonyi terítőt is, de azt idén sem sikerült befejeznem, úgy látszik nem vagyok elég kitartó a nagyobb munkáknál. Kisebb munkákba fogtam bele, így készült el Villus leendő szobájába a falra a horoszkópjának a képe. Megfigyelhetitek milyen szép a hátulja is.

halas

halas horoszkópos

halas közepe közelről

halas közepe közelről

napocskás része közelről

napocskás része közelről

hátulja

hátulja

Ezt a horoszkóposat szeptemberben kezdtem el hímezni, majd áttértem a máig el nem készült karácsonyira. Mire megint neki álltam volna, nem volt megfelelő fonalam és nem is tudtam beszerezni csak nagyon sokára. Aztán megint elfogyott az egyik színű, szintén nehézkes beszerzés, de azért csak elkészült, mint láthatjátok. Majd hirtelen felindulásból sikerült még egy képet kihímeznem, sőt egy kis tűpárnát is amit majd elküldök a barátnőmnek aki szintén nagy hímző. Csigus képet igazából szerintem két hét alatt napi két óra alatt kihímeztem, de a csigu alatti fűre már nem volt türelmem, úgy hogy a hátulja nagyon csúnya is lett, de nem látszik elölről 🙂 Még nem tudom mit varratok belőle, de majd Villus szobáját ékesíti ez is, talán falvédőbe ágyazva.

csugis

csugis

csigaháza

csigaháza

csiga

csiga

napocskás része a képnek

napocskás része a képnek

Hosszú böngészés és mintakeresés közben rátaláltam egy lánynak (asszonynak) az oldalára hol nagyon sok minta van. Azok között találtam meg a Biscornu-t. Először nem is tudtam mi az csak sejtettem, hogy tűpárna lehet. Megpróbáltam egyet kihímezni és sikerült is, de az összevarrása nem egyszerű eset. Meg is szenvedtem vele, de nagyon szép is lett szerintem. A következő oldalon találtok sok mintát: Keresztszemes minták. A lenti képen pedig a tűpárna alját és tetejét.

Tűpárna teteje

Tűpárna teteje

tűpárna alja

tűpárna alja

Szívesen várom a hozzászólásokban olyan oldalakat, ahol sok keresztszemes minta fellelhető. Külön megköszönöm, ha “Zelefántos” mintát találtok számomra. (Micimackóból az elenfánt, aki esetleg nem ismerné 🙂 )   Képgalériámban találtok sok keresztszemes mintát amit le is tudtok tölteni.