ajtódísz

Ilyen jó időben érdemes volt még kimenni a kertbe egy kis gyűjtögetésre. Lányommal jöttünk vissza a sétáltatásból amikor megpillantottam a kertünk egyik sarkában lévő hortenzia bokron az iszalagot. Fantáziáltam egy kicsit és véletlenül így téptem le az iszalag termését, hogy leszakítottam vele egy darab hortenziát. Meg is lett a végeredmény. Előző gyűjtögetésem zsákmányával kombináltam a kettő növényt.

Elkészítettem az első kopogtatómat, igaz nem annyira karácsonyi, inkább őszi. Egy kis arany spray-vel fel lehetne dobni, de nekem sajna nincs. Most láthatjátok hogyan készítettem el képről képre.

Szükséges anyagok amiket felhasználtam:

– szalma alap
– makk termés
– iszalag termés
– hortenzia száraz vagy szárított virága
– ragasztópisztoly
– olló

A terméseket véletlenszerűen, de mégis rendszerezve helyezzük el. A makk termések nagyjából egy felé nézzenek ne összevissza. A makkokat szalvétával megtörölgettem, hogy fényesebbek legyenek és visszaragasztottam a kupakjukat.

kopogtató

Haladjunk szépen körbe úgy, hogy a termések váltakozzanak és kerüljük, hogy az egyfajta termések nagyon közel legyenek egymáshoz. A koszorú alapra úgy ragasszunk, hogy ha egy asztalra letesszük, oldalt és a belső felénél se látszódjon ki az alap.

kopogtató

Rések ne maradjanak, ha mégis egy kis hortenziával vagy iszalaggal kipótolhatjuk. Körülbelül két rúd ragasztó kellett hozzá és közel másfél óra. Legyünk türelmesek és helyezgessük a terméseket szépen. Ha nagyon unjuk inkább hagyjuk abba mert csak elnagyolnánk a végét, nagyobb makkokat, hortenziát és iszalagot tennénk rá és nem lenne egyenletes a munkánk.

kopogtato

A hátuljára tegyünk drótból egy akasztót, hogy ajtóra lehessen tenni. Karácsonyra szép szalagot tehetünk bele és egy masnit. Ha mindent gyűjtünk szinte pár száz forintból el tudjuk készíteni. Inkább az idő, a kreativitás és a gyakorlat ami az árát megemeli. Természetesen más terméseket is felhasználhatunk figyelembe véve a virágkötészeti alapszabály egyikét, miszerint 3-5 termés fajtánál többet ne használjunk fel mert nagyon összemosódott lesz a munkánk.

Jó munkát nektek is!