Kellemes hétvégi vendégváró süti, lágy habos kávés krémmel a tetején. Most csináltam először és nagy sikert aratott. Egy hét volt mire megszereztem a receptet, mert nézegettem ugyan a neten kapucíner sütit, de a teteje egyiknek sem ilyen. Pedig nem kell nagy tudomány az elkészítéséhez.

Íme a recept:

Piskóta rész:

– 9 egész tojás (külön a sárgája és külön a fehérje kell majd)
– 9 evőkanál cukor
– 1,5 dl olaj
– 1  csomag sütőpor
– 3 evőkanál kakaó ( cicás, keserű kakaópor)

Krém rész:

– 37 dkg ( másfél Rama kocka) margarin
– 37 dkg porcukor
– 7,5 dl tej
– 3 csomag tejszínízű főzős pudingpor ( hiány esetén vaníliás is megfelel)
– 1 evőkanál őrölt kávépor ( natúr, főzetlen őrölt kávé)

Habos rész:

– 5 dl habtejszín
– a krémnek az 1/3 része
– 1,5 evőkanál cicás kakaópor
– biztos ami biztos alapon, tettem hozzá két csomag habfixálót

Elkészítése:

A piskóta részhez segítséget találtok a Csokitorta receptemnél, azzal a különbséggel, hogy a sárgájához az olajat a liszthez a sütőport keverjük hozzá. 25x35cm a tepsi méret. Nagy tepsi, de nem a gáztepsi méret.

A krém részhez a pudingot minden ízesítés nélkül főzzük meg a tejjel, majd hagyjuk kissé kihűlni. A lágy margarint keverjük robotgéppel ( esetleg fakanállal) habosra a cukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk hozzá. Robotgéppel keverjük egyöntetűre, majd tegyük hozzá a kávéport.

kávés krém

kávés krém

A kihűlt piskóta tésztára kenjük a krém 2/3 részét.

simítás

simítás

A habos részhez verjük fel keményre a tejszínt, közben adjuk hozzá a kakaóport és a fixálót. Ha szép kemény, lazán keverjük bele a krém maradék 1/3 részét. Az egész habot kenjük a krémes piskóta tetejére.

külön a hab

külön a hab

habos rész

habos rész

Tetejét hintsük meg kakaóporral. Az egésznek kicsit tiramisu ízhatása van, de mégis különleges a kávéportól. Aki nem kávézik, tehet bele helyette cappuccino port.

készen van

készen van

a remekmű

a remekmű