muskatli

Van egy jó hírem azoknak akik a muskátlit nem tudnák hova tenni teleltetésre. Ugyanis a muskátlit nem szükséges teleltetni, de emiatt szinte folyamatosan fog nekünk virágozni és 2-3 év után fel kell újítanunk az állományunkat, ha továbbra is szépen pompázó erkélyt szeretnénk magunknak.

A muskátli más néven Pelargonium nem kényes a teleltetésre. A futó muskátlit  csak világos, fűtött helyiségben, rendszeres öntözéssel lehet átteleltetni. A nagyobb virágú álló muskátlikat fényes helyen és mérsékelt öntözéssel bírjuk arra, hogy nyugalomban átvészelje a telet. Az igazi teleltetést jobban tűri, amikor is a helység világos, de 10-12 foknál nem melegebb. Ősszel nyugodtan lemetszhetjük a növényt 10 cm-es magasságban. Szépen megtisztogatni, hogy az elhalt részek ne okozzanak gombásodást. Ilyenkor február közepén, végén érdemes meleg helyre vinni és április környékén már virágozni is fog újból nekünk.

muskátli

Van még egy módszer, de azt manapság nem alkalmazzák, ha a muskátli gyökeréről lerázzuk a földet és megtisztítjuk, majd egy pincébe felakasszuk áttelel, de a mai pincék erre nem alkalmasak. Mert a levegőben lévő nedvesség már nincs meg és sok pince fűtött is, főleg a lakótelepen találhatók.