Egyik nap érkezett egy telefon, hogy elmennénk-e eltölteni pár napot kedvezményesen Hajdúszoboszlóra. Ezt az ajánlatot akkor tudjuk igénybe venni, ha az ott töltött idő alatt meghallgatunk egy másfél órás előadást. Gondoltam megosztom mindenkivel ezt a pár napot, még tanulni is lehet belőle. Mi szerencsére nem ugrottunk be semminek, de vannak akiket könnyen rászedtek. Lássuk is miről beszélek pontosan.

Az egyik (pontosan nem írom le a nevét…E.p.nt’s) Kft megkeresett minket azzal, hogy vegyünk részt kedvezményesen egy hétvégén Hajdúszoboszlón, közben pedig hallgassunk meg egy előadást. Semmit nem tudtak mondani miről van szó. Persze-persze ismerjük már… Pénteken elindultunk a nagy kedvezményes utazásra. Villus lányunkat itthon hagytuk a nagyszülőkre, mondván most kettesben töltjük el a pár napot. Odafelé a 4- es számú főúton haladtunk, majd a térképet böngészve elhatároztuk, hogy bemegyünk Hortobágyra és megnézzük a 9 lyukú hidat. Csak ezért úgysem mennénk arrafelé és nem utaznánk több mint két órát. A térképen láttuk, hogy a 4 útról le tudunk kanyarodni, de semmi nem írta ki merre is van Hortobágy, végül is csak egy elég híres helyről van szó. Kavirnyállás közben Nádudvarra tévedve megkérdeztük a helyi lakosságot, jó felé járunk-e ? Pontos útbaigazítás után kiderült, igen, csak tovább és tovább. Nádudvaron már jelezte a tábla merre is kell mennünk, így aránylag könnyen odataláltunk.

Meglepődve vettük észre, hogy a híres Hortobágyi Csárda felújítás miatt zárva (július közepén..haha). Mellette a fogadó viszont nyitva, így mi mást ettünk mit hortobágyi húsos palacsintát. Körbejártuk a környéket és tudakolóztunk. Lehet motorcsónakázni (500ft/fő), kiállításokat nézegetni( ingyenes is van meg fizetős is), felmenni a híres ménesbe (2500ft/fő). Miután többezer fok volt és kettő órától lehetett a szállást elfoglalni, mentünk is tovább Hajdúszoboszlóra.

Háromnegyed háromra odaérve a (egybetűs) Hotelbe, egészen véletlenül még elsőre oda is találtunk, bár lezárások és útfelújítások is vannak bőven. Szívélyes fogadtatásra leltünk. Egy úr megmutatta a szobánkat, majd megkérdezte mit ennénk vacsorára. Grillezett vagy rántott csirkemellet? Érdekes, hogy előre meg kell mondani gondoltuk magunkban. Aztán elmondta, hogy szombaton egy kollegája fog várni minket a recepción 13 órakkor. A legjobb időben…amikor éppen ebédelnénk, vagy pihennénk, vagy éppen a Gyógyfürdőben punnyadnánk. Hát ez van, akkor egy óra. Kellemes kis szoba volt, jeleztem előre a recepción, hogy franciaágyas szobát kértem 🙂

Első nap délutánján lementünk a hotel alagsorában szaunázni és jakuzzizni. A szauna 40 fokos volt (pocsék), pedig szóltunk előre mert kérték szóljunk, ha mennénk. A jakuzzi ötszáz fokos, majd elájultam benne. Teljes kómában mentünk a szobánkba. Zuhanyzás után összeszedve magunkat lementünk az étterembe. Ott volt az egész hotel “lakossága” nem volt szinte szabad asztal. Láttam a szomszéd asztalon, a csirkéket finom sültkrumplival. Hát persze, hogy minket nem kérdeztek meg mivel szeretnénk enni, ezért zöldségkörettel kaptunk (nem szeretem). Kértünk egy itallapot, gondoltuk iszunk egy fröccsöt. Két pincér fel alá járkálva, izzadtan hordta a kaját és az italokat. Harmadszori kérésre sem kaptunk itallapot, de jeleztük, hogy valami fröccsnek való bort kérnénk szódával. Szóda nincs, ásványvíz van, bort meg hozzák kancsóban. Szuper. De azért mégis kéne egy itallap. Hát csak nem hozzák. Felálltunk, hogy köszönjük a vacsorát, mire a sza***á izzadt pincér a kezünkbe nyomja az itallapot. Rájöttünk miért nem adta eddig oda. Csak 3800 ft-os borok voltak benne. Érdekes, mert mi kancsóba kaptuk, kezdett gyanús lenni a dolog. Majd megtudtuk mi a helyzet. A 3800 ft-os(vagyis valahogy másnapra még drágább lett) bort, kitöltötték kancsóba és azt kaptuk meg. Egy négy csillagos hotelben ugyanis nincs folyóbor, ház bora és egyéb holmi olcsóságok. Csak drága minőségi boruk van, kérte ki magának a bárban a fiatalember. Oké akkor ezt megszívtuk, ittunk egy jót bazi drágán.
Este körbenéztünk a környéken és meglepődve tapasztaltuk, hogy akár egy Horvátországi tengerpartot is űberel a hely. A sarki Coopban a borunk 1390 ft volt. Árusok, éttermek, utcai kézművesek, szökőkút stb.. ember heggyekkel elárasztva. Szóval jól éreztük magunkat. Este a szállodába visszaérve bezuhantunk az ágyba. Nem bírtunk elaludni annyira zakatolt a nem bekapcsolt kondi. Hát ez nem igaz…még nyugodtan aludni sem lehet. Nem is nagyon tudtunk. reggel szokásos időben hat órakor felébredtünk, pedig Villus nem is volt velünk. Nyolc körül lementünk az étterembe reggelizni. Oké mondtuk, egész jót csalódtunk a tegnapi vacsora után, ugyanis svédasztalos reggeli várt minket, finomságokkal. Hozzá kell tennem, hogy a vacsorát a pincérek szolgálták fel, választási lehetőség nem volt, csak, hogy rántott vagy grillezett csirkét kérnénk. Tyúkhúsleves volt még és desszertnek túros pite. Nővérem éhen is halt volna. Se étlap, se semmi. Ezért a reggelinél telekajoltuk magunkat rendesen. Délelőtt elmentünk megint körbenézni és kinéztem egy igazi agyagból készült malacperselyt is. Egyre vissza a hotelbe. Noh mi is történt az előadáson? Most jön a lényeg..

Az előadás úgy történt, hogy minden párra jutott egy “ügynök” akinek a feladata a bepalizásunk volt. Sejtettük mire megyünk a lényeg: SEMMIT NE ÍRJUNK ALÁ! Meg is beszéltem párommal előre. Nem is írtunk később sem. Elmondta a férfi, hogy kedvezményesen vagyis ingyen pihenhetünk minden olyan szállodában, hotelben, amelyikkel a cégük szerződésben áll, cserében kötelező a félpanziós ellátás a szálloda vagy hotel éttermében. Nem is rossz, gondoltuk. Miután fél órás “hogyvagytok,jólvagytok?” duma után és fél órás “ugyenemisrossz” után a párom rákérdezett, hogy akkor ez mennyibe is kóstálna nekünk? Hát igazából 350 ezer, de most csak 250 ezer, de most azonnali kp-ban 200 ezer. Ahha… Ezért három évig, vagyis 3*365 napig bárhol ingyen megszállhatunk,ha félpanziós ellátást kérünk. Nah szóval, hülyék nem voltunk és vagyunk, osztottunk szoroztunk. A pasi szerint nem számít, hogy van hitelünk, azt most ne vegyük ide. Persze, hogy nem azt nem fizetem, helyette az ingyen nyaralásom a lényeg. Részletre is lehet fizetni, szuper…Azonnal adjunk választ, semmi nem kötelező… Kértük, hagyj menjünk ebédelni és megbeszéljük, bár a választ tudtuk, de pénzügyi szakember, mint a vércse ingázott az asztalok között. Ebédelni? Neee, oda ne, előbb adjunk választ mert vissza nem térő alkalom, kértünk akkor öt percet kettesben. Ha most nem adunk választ később ez az egész a 350 ezres ajánlat lesz. Párom gyorsan a telefonjával felment a netre és utánanéztünk a cégnek, hogy mekkora átverés ez a hókuszpókusz. Hát öt perc sem kellett hozzá és kiderült elég nagy. Pasi visszajött, alig bírtunk tőle szabadulni, de sikerült. A lényeg, hogy igazából igaz amit a pasi hablatyolt, hogy ingyen meg miegymás, de számoljunk már utána, hogy ki használja ki ennyiért? Egy normális munkás embernek 20 nap szabija van és nem mindegyiket töltené el a cég általi hotelekben és akkor számoljuk hozzá a kötelező félpanziót. Kiderült érdekes módon, hogy a partner szállodáiban csak a félpanziós ellátás drágább mint máshol szoba árral együtt a félpanzió. vagyis nem kapjuk ingyen a szállást, nehogy azt higgyük. A sarki étteremben SZILFA ÉTTEREM bazi jó kaját kapni, komplett menüt 950 ft-ért. Haha, ennyit erről. Az ajánlatok csak félpanzióra számolva is 7000ft/fő. A sarkon eszem 950 ft-ért ebédet, reggelit meg lehet oldani a pékségben, ebédelni meg ugyis el kell menni,mert az étterem nem alkalmas, hogy kiszolgáljon akárkit is, hamár étlap sem volt. Hétezerért félpanzió? Áhhh…

Szóval gyorsan elhúztunk ebédelni, mindjárt nem voltak olyan kedvesek utána velünk egyébként.

Ebéd után elmentünk a Gyógyfürdőbe kipihenni az előadást. Este vissza a vacsorára, ami szintén elég érdekes volt. Ismétlem négy csillagos hotelről beszélünk. Zöldborsó leves volt, ami fele rész konzerv borsóból volt, fele részt friss borsóból. Ránézésre is meg lehet állapítani a különbséget. Bakonyi szelet jó volt, nokedlit adtak hozzá, ami a levesben is volt. A desszert piskóta tekercs volt, elég menzás.. Vissza a szobába és mentünk sétálgatni.

Másnap vagyis vasárnap tízig el kellett hagyni a szobát, de fél tizenegyig lustálkodtunk. Lementünk a recepcióra kifizettük a bort, idegenforgalmi adót. Kiálltam a kocsival az utcára, szedtük a strand cuccunkat és megint elmentünk a Gyógyfürdőbe. A Gyógyfürdő érte meg a legjobban. Kettő körül elindultunk hazafelé. Visszafelé jövet megálltunk Kisújszálláson a Texas étteremben, ahol nagyon finomat ettünk. Ajánlom mindenkinek. Nagyon családias hangulatú elég picinyke étterem.

Hát így töltöttünk pár napot, remélem másnak is hasznára válnak az információim.

A képeket megtalálhatjátok a képgyűjteményemben.