Gondoltam újítok kicsit és nagyon jól is tettem. Csoki torta helyett fekete erdő tortát készítettem nővérem és unokahúgom születésnapjára. Semmi nem maradt belőle. Először a neten olvasgattam hogyan is kell elkészíteni, de minden recept másképp írta, ezért a sok receptből állítottam össze a sajátomét. Milyen is lett? Nézzétek a képeket és csorogjon a nyálatok 🙂

Hozzávalók:

– 1 piskóta tészta 7 tojásból (csokitorta készítésénél megtaláljátok- csokitorta)
– 1 liter habtejszín (kétszer fél litert használunk)
– porcukor ízlés szerint a tejszín édesítésére
– 1 zacskó torta krémpor ( CBA-ban vettem most először és nagyon finom, ehhez 3 dl tej kellett)
– magozott meggy kb egy befőttes üvegnyi
– 2 zacskó habfixáló
– kis üvegcse cserkó pálesz vagy rum vagy rumaroma
– robotgép 🙂

Ezt a tortát sietve nem lehet elkészíteni, úgyhogy szánjunk rá elég időt, hogy minden összeálljon kellően. A piskóta tésztánál ugye legalább 3 óra a sütés elejétől mire dolgozni tudunk vele. A tejszínhabot verjük fel, ha gondoljuk két részletben. Egyik felét a töltésre használjuk fel a másikat a díszítésre. Ne sajnáljuk a díszítésre mert elég sok tejszínhabot felvesz. Készítsük el a tortakrémet a zacskón leírtak alapján. A magozott meggyet már akkor kezdjük lecsepegtetni amikor a piskótával dolgozunk.

hozzávalók

hozzávalók

Tejszínhab felverésének a titkai:

– hűtőhideg legyen a tejszín
– legalább 30% zsírtartalmú legyen
– kizárólag egykaros robotgéppel verjük fel, a többkaros robotgép nem mindig felel meg, mivel a két kar ellentétes irányba mozog, de a tejszínhabnál fontos, hogy csak egy irányba mozogjon a lapát. Szinte ez az egésznek a titka.

Vágjuk 3 részre a piskóta tésztát és az első részre kenjünk tortakrémet, majd tejszínhabot (az egész 1 liter felének a felét), majd tegyünk rá magozott meggyet elszórtan. Minden piskóta korongot locsoljuk meg a cserkó pálesszel.

alsó szint

alsó szint

meggyel szórva

meggyel szórva

Tegyük rá a második piskóta karikát (ne feledjük a pálinkát). Majd erre kenjünk a megmaradt tejszínhab felét, rá a meggyet szórva és befedni a tejszín maradékával. Ekkor ugye még a díszíteni kívánt tejszínhabhoz nem nyúltunk, csak a tölteni valóhoz amit két szintben helyeztünk a tortába.

második szint

második szint

Fedjük be az utolsó piskóta koronggal (pálinka!).

megtöltve

megtöltve

Ekkor én felvertem a díszítésre szánt tejszínt is (fél liter). A felével körbe vontam az egész tortát. A másik felével meg díszítettem.

körbehúzva

körbehúzva

a kész fekete erdő torta remekmű

a kész fekete erdő torta remekmű

Vigyázat gyorsan fogy!

Nos? Mindenkinek ízlett?