Előző cikkemben megemlítettem, hogyan rendeljünk ballagási csokrot. Most viszont konkrétan adok pár ötletet fiúknak és lányoknak egyaránt, milyen csokrot illik nekik adni és mit kezdjünk ballagás után, hogy még szép maradjon és ne menjen tönkre egy nap alatt.

A cikk vége felé egy nagyon új dolgot fogok szóba hozni, de ne szaladjunk úgy előre, kezdjük a fiúk ballagási csokraival.

Az összeállítás kizárólag a vásárlók alapján történt, nem saját kreativitáson eredménye!

Ballagási csokor fiúknak

Egyszerűbb ballagási csokorként említeném a pár szál sárga rózsát. Általában 3-5 szálas csokorba szokták kérni a vásárlók, de vannak fanatikusok 20 szál rózsából. Kérdem én minek? Kedvesen elmondom a vásárlónak, hogy lesz más csokra is a ballagó diáknak, nem az a lényeg ki mivel rukkol elő és mit tud mutogatni másnak. Gondoljunk csak a ballagó diákra, ha minden csokor 20 szálas lenne, ballagás végére leszakad a karja a súly alatt. Nem érdemes tehát nagyon nagy csokrot ajándékozni, kivéve ha szerény a családi kör és nem sok virágja lesz a diáknak. Persze a virágosoknak sem kell kétszer mondani, minél több virágot ad el, annál nagyobb a forgalom. Saját virágosunk biztos figyelmeztet minket a fenti dologra.

Ajánlanám még fiúknak a különlegesebb virágokból álló csokrot. Fiúknál szokás inkább a sötétebb virágokból készíteni a csokrot, mint például a barna Flamingó vagy a Protea.

Kisebb csokrokhoz ajánlani szoktam az Írisz, sárga rózsa és mini gerberából álló csokrot. Helyes kis összeállítás. Szeretik nagyon, nem sokkal 1000 forint feletti összegből kijön.

Tehát fiúknak a következő virágokat ajánlanám: sárga rózsa, lila írisz, piros rózsa, sárga mini gerbera, fehér szegfű, fehér és sárga krizantém.
Nem ajánlanám a következő virágokat: Fehér kála, rózsaszín rózsa, piros szegfű, liliomok.

Ballagási csokor lánynak

A sárga rózsa ugyanúgy lehet a lányoknak is mink a fiúknak. Lányoknál egyszerűbb a helyzet, szinte minden virágot vihetünk nekik.

Különlegesebb virágokból vigyük a piros Flamingót, Papagájvirágot.

Kisebb csokrokhoz fehér Kála, 3 szál rózsaszín minigerbera, piros nagyfejű Gerbera, fehér Írisz.

Lányoknak ajánlanám a következő virágokat: Sárga rózsa, fehér Írisz, színes Gerberák, fehér Kála, színes Krizantém.
Nem ajánlanám: Protea, Ananász virág, lila Írisz, Szegfűk.

Amit a cikk elején is említettem, hogy van egy manapság új dolognak számított, de nem csak ballagásra készítetthető ajándék. Mégpedig az úgynevezett TARTÓS RÓZSA . Ezeket a rózsákat különleges eljárással tartósítják, így akár gravírozható rájuk szöveg, de akár fénykép is! A rózsák hozzávetőlegesen 5 évig tartják meg tartósságukat, miközben ugyanolyan frissnek tűnnek mint újkorában. Ballagásra készítenek nem tartós rózsába is gravírozást. A rendelést 48 órával a kívánt időpont előtt adjuk le, ballagás előtt inkább 3 munkanap. Tudok egy üzletet Vecsésen ahol rendelhető ilyen tartós rózsa. Frézia virágüzlet, címe Ecseri út 13, a temető főbejáratával szemben. Lentebb láthatjátok a rózsát.

tartós rózsa Boldog Névnapot felirattal

Szeretlek feliratú rózsa

Áruk elég húzos, de megéri, hiszen 5 évig ugyanolyan szép marad.

Megemlíteném még a Ballagási szalagok kavalkádját. Én úgy gondolom, hogy érdemes ballagási szalagot teteni akár egy szál virágra is, hiszen szép emlék marad, míg a virág maximum egy hétig díszít. Sokan nem tetetnek rá szalagot, mondván minek az.

Pár dolog amit a ballagás után a csokrokkal érdemes elvégeznünk azért, hogy tovább díszítsenek nekünk. Miután hazavittük a virágokat ne felejtsük el vízbe tenni őket, mégpedig úgy, hogy a szárukból levágunk közvetlen a vízbetétel előtt. Nem 10 perccel, fél órával előtte, hanem közvetlen előtte!
A csomagolásból, bármilyen az, vegyük ki! A rózsákat, ha nagyon lekonyulnak tegyük vízfürdőbe. Egyik régi cikkemben leírtam, hogyan leheljünk életet a rózsába, itt elolvashatjátok.
A vízbe tegyünk pár csepp hipót, így még tartósabbak lesznek.

Remélem cikkem segít eligazodni a virágok kavalkádjaiban a virágüzletekben. Csokraimat megnézhetitek a galériában is, ha valamelyik megtetszik kérjétek a virágosnál. Egy kedves olvasómtól lehetőséget kaptam, hogy a ballagás napján az üzletében kedvemre köthetek pár csokrot Vecsésen.