adventi koszorú

Elkészítettem az idei 2009-es első adventi koszorúmat. Előző részekben megtanulhattátok  az alapok elsajátítását. Most jön a szebbik része a munkánknak, az előkészítések utáni díszítés. Most állíthatjuk össze, hogy is nézzen ki igazából az adventi koszorúnk. Praktikus segítségeket kaphattok hozzá az alábbi sorokban és képekben.

Miután előkészítettük a hozzávalókat, alap, szalag és gyertya, hozzákezdhetünk az adventi koszorúnkhoz. Szükségünk lesz még drótra, ragasztó pisztolyra és a termésekre amiket gyűjtöttünk, esetleg vettünk.

Első lépésként az alapra rárögzítjük a gyertyákat, mindenki válassza ki melyik megoldás tetszik neki. A 4 egyforma távolságra, a 2-2 vagy a 3-1. Most a 4 egyforma megoldást választottam, aszerint jártam el a masni készítésben is. A többi gyertya variációnál másfajta szalagot szoktam használni, másképpen kötöm meg a masnit.

adventi koszorú csak a gyertyával

adventi koszorú csak a gyertyával

Második lépésként a szalagokat helyezzük el rajta.

adventi koszorú szalaggal, gyertyával

adventi koszorú szalaggal, gyertyával

adventi koszorú szalaggal, gyertyával

adventi koszorú szalaggal, gyertyával

Ezután kezdhetjük a díszítés elkezdését.

Alap szabályok adventi koszorú díszítésnél

– gyertyák magassága és nagysága arányos legyen a koszorú méretével

– 3-4 termésfajtánál többet ne használjunk, mert egy massza lesz a koszorúnkon a díszítés

– kis terméseket csoportosan, nagyobbakat lehet egyenként is alkalmazni

– színek harmonizáljanak

– a kellékeket többször használjuk a koszorún ne egy árválkodjon rajta

Ezeket figyelembe véve készítsük az adventi koszorúnkat.

Hogyan is kezdjünk neki az adventi koszorú díszítéséhez?

Válasszuk ki milyen anyagokat szeretnénk felhasználni, csoportosítsuk őket nagyságuk szerint. A kisebb tobozokat dróttal erősítsük a koszorúhoz a kisebb terméseket viszont csak ragasztani tudjuk. Először tervezzük meg mit, hova teszünk csak utána kezdjünk ragasztani, mert a ragasztópisztoly meleg ragasztóval dolgozik és gyorsan szárad, utána nincs lehetőség az áthelyezésre.

gyertya körül a díszítés

gyertya körül a díszítés

Miután késznek találjátok koszorútokat a ragaszó szálakat távolítsátok el a koszorúról, és a gyertyák kanócait állítsátok egyenesbe.

kész adventi koszorú

kész adventi koszorú

kész adventi koszorú

kész adventi koszorú

Ha szeretnél magadnak egyet a cikkben látható és ehhez hasonló további koszorúk közül amelyeket Nektek, olvasóimnak készítek, írj egy emailt az “envagyok kukac viragkotorita pont hu ” email címre. A koszorúk sajnos csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, hiszen csak pár darabra elegendő alapanyagot vásároltam. Ha szeretnéd hogy Adventkor már asztalodat díszítse valamelyik koszorúm,  jelentkezz legkésőbb november 25.-ig.