Adventi koszorú

Előző cikkemben is ígértem, most megmutatom nektek, hogyan készítsetek kis és közepes adventi koszorúra masnit. Egyenlőre a két füles masni bemutatását láthatjátok, de nincs sok különbség a kettő és négy füles masni között csupán hosszabb szalaggal dolgozunk és a hajtogatásnál még egyszer aláhajtunk egy-egy fület.

Amikor a nagy koszorút fogom készíteni azt is bemutatom nektek. A kis és közepes adventi koszorúkra nincs szükség 4 füles masnira, de ki hogyan szeretné. Nem ajánlatos a nagyobb mert nagyon sok lesz az összhatásban, csak a masnit fogjuk látni, és a gyertyát is elnyomja.

Először vágjunk le 4 darab 40 cm-es darabot a masniról úgy,hogy a végek levágását 45 fokos szögben végezzük. A szalag két vége ellentétes szögben legyen levágva. Láthatjátok is az első képen.

szalag

Majd úgy vegyük a szalagot a kezünkben, hogy félbe hajtjuk és középen begyűrjük a hüvelyk ujj és a mutató ujj közé. A szalag csücske a jobb oldalon legyen alul. Természetesen a szalag színét és mintáját felénk fordítva kell hogy lássuk.

szalag

Ezután a szalag fenti szárát hajtsuk vissza félbe és fogjuk hozzá a mutató ujjunkhoz a középsővel.

Kép0064_resize

Majd csavarjunk egyet a mutató ujj és a középső ujj között, hogy a szalag színe felénk látszódjon a száron is, és fogjuk hozzá a mutató ujj és a hüvelyk ujj közé, oda ahol a szalag közepét is fogjuk.

Kép0065_resize

Az alsó szárral ugyanezt ismételjük meg csak itt felhajtjuk a szalagot, fordítunk és összefogjuk a többivel.

Kép0066_resize

szalag

Dróttal a fülek és a masni “lába” között átfogjuk és hátul megcsavarjuk. Eligazítjuk a szárakat és füleket. Ha kész a 4 masni be is tűzhetjük a koszorúba a gyertyák mellé.

szalag

szalag

masni

Hamarosan a gyertya drótozását is megmutatom, hogy ha nem kapunk gyertya tüskét se essünk kétségbe miként rögzítsük az adventi koszorú alaphoz a gyertyákat.